Gyakori kérdések


Mennyibe kerül a javítás?

Szélvédő kőfelverődés javítását 7900 Ft-tól 14900 Ft-ig végezzük. Egy adott szélvédőn lévő több javításra vagy egy helyszínen történő több szélvédő javításra 10% kedvezményt adunk!


Mi határozza meg a szélvédő javítás árait?

A kőfelverodések javítási ára az esetek többségében nem a nagyságától függ, bár ez sem elhanyagolható szempont, mégis mindemellett fontosabb a sérülés tulajdonsága. Nem mindegy, hogy milyen jellegű és mennyiségű repedés található benne. Ha repedések találhatóak a kőfelverődésben, legyen az egy kagyló vagy akár egy csillag, akkor már hígabb ragasztó az ajánlott, mert csak az képes eljutni a repedések végeibe. Ha sűrű anyagot préselünk bele, akkor egyszerűen vagy nem tölti fel hiánytalanul, ami nem minden esetben látható szabad szemmel, vagy a sűrű anyag préselése közben egyszerűen elreped az autónk szélvédője. Attól függően, hogy a repedés egy kagylós kőfelverődés belsejében van, vagy azon kívülre indultak el, ennek megfelelő viszkozitású ragasztó kiválasztásával kell a javítást elkezdeni. Tehát a sérülés oly módon határozza meg az árát, hogy milyen ragasztó szükséges annak javítására, melyeknek az árai változnak. A weboldalunkon található képek hozzávetőlegesen segítenek eldönteni, hogy körülbelül mennyibe kerül egy-egy javítás.


Javítás után tovább repedhet a szélvédőm?

Amennyiben biztonsággal javítható a kőfelverődés, akkor javítás után a szélvédő ritkán reped tovább, az esetek döntő többségében a szélvédő megmenthető egy javítással és nem tud tovább sérülni. Nem reped, nem sérül akkor sem, ha több sérülést javítunk ki egy adott szélvédőn. De természetes függ a kőfelverődés típusától a sérülés nagyságától is. Írjon, vagy hívjon és segítek eldönteni milyen javítás javasolt az Ön esetében az autó szélvédőjét tekintve!


Mi a teendőm a sérülés bekövetkezése után?

Miután kavicsot kapott a szélvédőnk, mielőbb nézessük meg szakemberrel, majd javíttassuk ki a sérülést. A kőfelverődést követően, semmiképpen se mossuk le a sérülést, mert nedvesség kerül bele, és a javítás során az emeli a további sérülés kockázatát. Lehetőleg tartsuk szárazon, és óvjuk a további szennyeződésektől. A javítás minőségét befolyásolhatja, ha szennyezett a sérülés, ezért mielőbb keressen fel minket elérhetőségeink egyikén.


Hol fogom tudni megjavíttatni Önökkel?

Mivel mobil szélvédő javítás szolgáltatás vagyunk, az Ön kényelméhez igazodva próbáljuk a helyszínt megválasztani. Ami lehet egy munkahelyi parkolóban, az Ön házánál, egy bevásárlás alkalmával egy parkolóban. Kőfelverődéseket javítunk Budapesten és annak vonzáskörében.


Mennyi időt vesz igénybe a javítás és mikor tudják vállalni?

Egy szélvédőn egy darab sérülés 20-30 percet, de akár 40 percet is igénybe vehet a sérülés mértékétől függően. Kőfelverődés javítását az Ön hívását követően, a lehető leghamarabb vállaljuk a javítás minősége érdekében, akár aznap 1 órán belül is a helyszínen tudunk lenni.


Hogy történik ténylegesen egy javítás?

Tekintse meg videómat egy kagylón kívüli repedés javításáról: https://youtu.be/L1zzuAmpPZA 


Télen nagyobb a kockázata a továbbrepedésnek?

Télen és nyáron is egyaránt bármikor továbbrepedhet a szélvédő a kőfelverődést követően. Nyáron elég egy kátyú, vagy egy fekvőrendőr, akár egy féloldalas parkolás is ahhoz, hogy elrepedjen a szélvédőnk a sérülést követően. Olykor az is elegendő, hogy egy idő után a csapadékkal bele kerül a kosz és ezáltal előbb-utóbb továbbreped a kavicsfelverődés.

Télen is fennáll a már említett okokból a továbbrepedés esélye, csak télen a belekerülő víz meg is fagyhat, és az tovább feszítheti a mikrorepedéseket a sérülésben, amit szabad szemmel nem is látni, és egy pillanat alatt egy költséges szélvédő cserével találjuk szembe magunkat.


Esett az eső, de kaptam egy kavicsot az üvegemre. Mit tegyek?

Ha esett az eső, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy víz került a sérülésbe, és jó esetben az nem mosott bele túl sok szennyeződést a repedésekbe. Eső után sajnos vízzel telik meg a sérülés és a víznek az áttetszősége nagyon hasonló az üvegével. Miután az eső feltöltötte a sérülést, nem látszanak a repedések, mikrorepedések. Ezzel az a gond, ha a szakember belenyomja a ragasztót, akkor az túltelítődik és elpattanhat, megrepedhet az autó üvege. Ezért nagyon fontos hogy előtte ki legyen szárítva, ezt meg tudjuk oldani, viszont ez csak egy kis idő többletet von maga után a javítás során. Fontos, hogy nem szabad a folyamatot elsietni, mert a hirtelen hőingadozás is nagy veszélyt jelenthet, és könnyedén nagyobb kárt lehet okozni. A legjobb, ha magától szárad ki, de ha erre nincs lehetőség, akkor lassan kell kifűteni az autót, imitálva a természetes felmelegedést, kiszáradási folyamatot.


Napon állt az autóm. Mit tegyek?

Az esős kérdés esetében, itt megjegyezném, hogy fordítva is lehet hőváltozás. Ha túl forró nyáron a szélvédő, előfordul hogy nem ritkán hatvan-hetven fokosra is felforrósodhat az autó üvege, ezért nyáron a  javítás előtt semmiképpen ne álljunk a tűző napon, ha mégis  a napon állt, és nagy a forróság, akkor mindenképpen le kell hűteni a szélvédőt. Egyszerűen álljunk be egy árnyékos helyre, és várjuk meg míg a szélvédő vissza hűl, megnyugszik és kezdődhet is a javítás. Ezt a folyamatot el is kezdhetjük, mielőtt a szakember kiér, ezzel is időt spórolhatunk meg magunknak.


Van egy régi kőfelverődésem! Fel kell újítani? Egyáltalán, fel lehet újítani?

Igen, fel kell néha újítani a már javított kőfelverődést. Ez attól is függ, hogy ki milyen minőségben javít, és milyen minőségű ragasztót, illetve eszközöket használt. Továbbá hatással van rá a használat, és az időjárás is. Nyáron a tűző napnak, télen a fagynak kitett sérülés az idő múlásával kikopik, és ilyenkor szükség lehet egy fedőgyanta cserére, némi csiszolásra, tisztításra. Esetenként sikerhez vezethet, hogy rá tesszük az injektort és picit rátöltünk a repedésekre, amennyiben nyitottak és be tud áramlani a ragasztó. A fedőgyanta cseréjével kizárjuk annak esélyét, hogy nedvesség, kosz kerülhessen bele, így újra évekig letudtuk a javítást és elkerültük a szélvédőnk cseréjét.


Elrepedt a szélvédőm! Lehet javítani?

Igen lehetséges! A repedés javítása függ annak hosszától, elhelyezkedésétől, és hogy miből ered. A repedés végének a megfúrásával és igény szerint a repedés ragasztásával megállítható az, és így eltolható a költséges szélvédő cseréje. Fontos, hogy megfelelő szakember végezze a feladatot, hisz az ilyen sérülés könnyedén tovább tud repedni, továbbá az is fontos, hogy jó minőségű szerszámokat használjon. Egy tompa, vagy nem megfelelő fúrószárral, könnyen nyomás alá helyezzük az autó szélvédőjét és tovább is repedhet. Illetve nem mindegy, hogy melyik az a pont, ahol meg kell fúrni, mert könnyedén áthalad a furaton, elmegy mellette, vagy esetleg alatta a repedés. A javítás végén ezt a furatot fedni kell, és ha szükséges, akkor a repedést is fel lehet tölteni. Ha kőfelverődésből indult ez, akkor annak a töltése is ajánlott.


Javítanak teherautón is kőfelverődést?

Szélvédő javítást végzünk teherautókon, buszokon, kamionokon is. Ez nem jár plusz költséggel, az oldalon található árak érvényesek egyaránt minden szélvédő javításra. Egy darab létra használata, nálam nem növeli a költségeket.


Szélvédő javítás után, mennyi idő elteltével mosható le az autó?

A szélvédő javítása után, akár azonnal mosható az autó üvege. Mivel speciális ragasztót használok, ami UV fény hatására keményedik ki, az mindössze néhány perc alatt meg is szilárdul. Ennek köszönhetően, miután az autót ott hagyom, az teljes mértékben készen van.


Miért télen több a kőfelverődés?

Télen több befolyásoló tényező miatt, lehet gyakrabban kőfelverődésünk. Az egyik ilyen tényező, hogy sokkal csapadékosabb az idő, ezzel sokkal lazább a kavicsos talaj szerkezete, és könnyebben felveszik az abroncs bordázata a kavicsokat. Másik tényező, ami a több csapadékkal összefügg, hogy az eső, a felolvadt hó felhordja az útra a hordalékot, köveket, bemossa az út széléről azt, majd az előttünk lévő autó felveszi, és később elszórja, vagy azonnal felcsapja az autóra, a szélvédőre. Ami még sajnos, nagyban segíti a kőfelverődések gyakoriságát, hogy télen a téli gumi bordázata sokkal nagyobb, mélyebb és szélesebb, ami így képes sokkal több, és ami fontos, hogy sokkal nagyobb kavicsok felvételére, ami biztosan sérülést okoz a szélvédőn.


Koszos az autó, és a szélvédő is, le mossam javítás előtt?

Javítás előtt egyáltalán nem javasolt a szélvédő mosása, mert ha nedves, akkor sajnos nem lehet elkezdeni a javítást, amíg az biztonsággal ki nem szárad. Mechanikus szárítás, lánggal, vagy hőlégfúvóval, ha a sérülés olyan jellegű repedéseket tartalmaz, akkor kockázattal járhat. Ezt a helyszínen látom, javítás előtt. Továbbá azért nem érdemes lemosni, mert a nedvesség, minden egyes mosással koszt mos bele a kőfelverődésbe, és a koszos felületre való ragasztás ronthatja a minőséget. Esőben ajánlatos a kőfelverődés leragasztása egy celluxal, ezzel kizárva a koszt és a nedvességet.


A kőfelverődés javítás után, a sérülés nyomtalanul el fog tűnni?

A javítás után sosem tűnik el nyomtalanul a kőnyom. Az, hogy mennyire lesz szép egy javítás, függ a szakértelemtől, az anyagok és az eszközök minőségétől, a kőfelverődés fajtájától és attól is, hogy mennyire szennyeződött be a javításig. Amiben sok repedés található, az minden esetben minimálisan megtöri a fényt és picit csillogni fog.  Minél kevesebb repedés található benne, annál szebb egy javítás. Amennyiben koszos a kőfelverődés, akkor nem tud víztiszta lenni a ragasztó, így a fény nehezebben jut át rajta egyszerűen koszos az üveg, ahol a sérülés létrejött. Az is nagyban befolyásolja a végeredményt, hogy milyen minőségű ragasztót használ egy-egy szakember a javítás során. Mennyire híg a ragasztó, és nyomás hatására képes-e mindenhova hiánytalanul eljutni, kitölteni a réseket, ezzel segítve a fény áthaladását és a javítás tartósságában is nagy szerepe van. De ha a szakember jól végzi a munkáját és a sérülés nem súlyos, akkor aki nem tud róla, hogy volt rajta sérülés, biztosan nem veszi észre azt.