Sérülés utáni teendők


7900 Ft-tól végezzük a szélvédő javítást! Nagyon fontos a megsérült szélvédő mielőbbi kijavítása. Minél előbb elvégezzük az autó szélvédő javítását, annál szebb lesz a végeredmény. Továbbá elkerülhető a kőfelverődés utáni további sérülés, továbbrepedés, ami a sokkal költségesebb szélvédő cseréhez vezethet.


A közhiedelemmel ellentétben, nem érdemes megvárni a hideg idő eljövetelét, nem érdemes halogatni a javítást a tél beköszöntéig. A rossz idő beálltával sokan megijednek, és csak ekkor keresnek szakembert. Viszont nyáron ugyan olyan mértékben fenn áll a veszélye annak, hogy menthetetlen legyen egy kavicsfelverődés. Nyáron ronthat a helyzeten a tűző nap okozta hőtágulás, vagy akár az, ahogy a jéghideg klímát ráeresszük az ablakra.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a hideg és meleg váltakozásán kívül, az eső sem kedvez, mivel az eső bele mossa a szennyeződést, vagy a közlekedés során terhelésnek tesszük ki az autó üvegét. Legyen ez egy kátyú, vagy egy fekvőrendőr, vagy akár egy magasnyomású mosó váltja ki azt, hogy tovább fog repedni.

Amennyiben lehetőségünk van rá, egy celluxal ragasszuk le a sérülést, ezzel megóvjuk a nedvességtől és a szennyeződésektől. Továbbá fontos, hogy javítás előtt, semmiképpen ne mossuk le a szélvédőt, mert ha nedvesség kerül a sérülésbe, azzal növeljük a javítás során a továbbrepedés kockázatát. Mivel a nedvesség bejut a kőfelverődésbe, és magával viszi az autóról és a szélvédőről a koszt a kis repedésekbe, az eltömítheti a járatokat. Ez gátolja a ragasztó áramlását, és azt, hogy a ragasztó kellően meg tudjon tapadni. Továbbá ronthatja esztétikailag a végeredményt is.

Mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot (+36707557917), hiszen egy szélvédő kőfelverődés javítás sokkal kevesebb költséggel jár, mint egy szélvédőcsere. A kőfelverődést követően a mobil szélvédő javítás szolgáltatásunkkal, kiszállással azonnal megjavítjuk szélvédőjét.

További tanácsok a blogomon :

https://szelvedo-javitas.blogspot.com/2023/08/lemossam-az-autot-javitas-elott-ne-tedd.html

Szélvédő javítás előtt célszerű lefotózni a kőfelverődést!

Ha szeretne mielőbbi információt kapni arról, hogy a kőfelverődése javítható-e, és mennyibe  kerül annak a javítása, akkor érdemes egy képet készíteni a kavicsfelverődésről. Ha a kép éles és használható, küldje el bármelyik elérhetőségem egyikére, és szívesen adok szakmai tanácsot, és a javítás költségét is meg tudom határozni.

De hogyan lehet éles, használható képet készíteni egyszerűen és gyorsan?

Ennek az a legjobb módja, ha előveszünk egy pénzérmét a kocsiból, mert biztosan van egy valahol, és közvetlenül a sérülés mellé helyezzük. Ez azért fontos, mert a szélvédő esetenként szinte tükörként viselkedik, ahogy a fényt visszaveri, így a telefon sokszor képtelen a sérülésre fókuszálni, így sajnos életlen lesz a kőfelverődésről készült kép. De ahogy a pénzérmét, vagy egy lapos tárgyat teszünk mellé közvetlenül, és rá fókuszálunk, akkor az oda helyezett tárgy és a sérülés repedései is jól kivehetőek lesznek majd. Érdemes a telefont kellő távolságra helyezni, körülbelül 20-40cm közötti távolságot célszerű hagyni. Ezek nélkül sajnos használhatatlan lesz a legtöbb esetben a fotó, ahogy a lenti képen is jól látszik.